Kohtaaminen ketun kansssa

Olen tänä kesänä koettanut herätellä henkiin nuoruuteni harrastusta, suunnistusta. Kesälomalla heinäkuussa menin ensimmäisille iltarasteille ja nyt kartan merkit ja emitit alkavat olla jo hieman tutumpia. Harrastus on tosi kiehtova. Yritän opetella tarkkaa matkan mittaamista ja maaston ja kartan lukemista niin paljon kuin mahdollista ilman kompassia. Tänään mokasin taas tosi lahjakkaasti. Lähdin höperyyksissäni muiden perään nelosrastilta ja katsoin suunnan huonosti. He olivat menossa aivan eri suuntaan ja jouduin tekemään tosi pitkän lenkin. Ajat otetaan joka kerta niin huipuilta kuin harjoittelijoilta. Onkohan kukaan ollut minua hitaampi? Tuloslistalta sen näkee. Ilmo ainakin voitti minut tällä kertaa reilusti.
Tänään sain palkinnon koko kesän harrastuksesta. Rastit oli sijoiteltu Hervannan laskettelurinteen vaikeaan, louhikkoiseen maastoon. Olin juuri kapuamassa kasirastilta kivistä mäkeä alaspäin, kun edestäni puiden lomasta vilahti jokin ruskea, pitkä eläin. Ihmettelin ensin, kuka on päästänyt koiransa yksin kulkemaan näin vaikeaan ja tiheään metsään, mutta sitten tajusin, että se onkin kettu. Oikea punaturkkinen, valkohännänpäinen kettu.
En muista koskaan ennen kohdanneeni kettua luonnossa parin metrin etäisyydeltä. Katselimme hetken toisiamme. Sitten minusta alkoi tuntua vähän pelottavalta. Kukaties me metsän täyttäneet suunnistajat olimme häirinneet eläinraukkaa ärsytykseen saakka.Jatkoin matkaani. Maalissa kerroin hienosta kokemuksestani kaikille, jotka halusivat kuunnella – ja vähän muillekin. Rauhaniemen sauna kruunasi hienon luonto- ja liikuntaillan.

Yksi vastaus artikkeliin “Kohtaaminen ketun kansssa”

  1. Leena Hursti kirjoittaa:

    Tänä päivänä tuntuu siltä, että ainoat luonnon eläimet näkee ”tien reunoissa kuolleena”. Olet ollut onnekas. Tästä tullaankin kysymykseen, mikä oikeus ihmisellä on vallata kaikki metäsalueet omien lajitovereidensä pesäkäyttöön. Mustavuoren alue Kalkussa, on tosi rumasti revitty ja taloa tulee, pitäis varmaan havaita liito-orava, jotta rakentamisen sais pysätettyä.

Jätä vastaus