Att rösta i kommunalval är självklart

Att rösta i kommunalval den tolfte juni är självklart, men det borde vara självklart också, att man väljer sin kandidat bland socialdemokraterna, eller hur! Före den officiella valdagen kan du rösta i förväg från den 26. maj till den åttonde juni.

SDP:s tema i kommunalvalet är: världen kan förändras. Vi behöver bara modiga människor.

Alla skall vara med.
Det betyder, att vi tar hand om våra skolor. Varje barn förtjänar samma möjligheter. Skattepengar ska användas för service för människorna och att en värdig ålderdom är allas rätt. Allas resurser behövs.
Du kan läsa mera om SDP:s teman på webben. Där kan du också hitta din kandidat (https://vaalit.sdp.fi/ehdokkaat).
I Tammerfors SDP har hudra kandidater, jag är en av dom.
Jag har också svarat  frågorna i Yles valkompass på svenska. Gärna kontakta mig, om du vill kolla, vad jag tänker om ärenden, som är viktiga för dig i Tammerfors.
Jag har nästan 40 års erfarenhet i arbetslivet i olika yrken. De sista åren i arbetslivet sysslade jag med industripolitik, som näringspolitisk rådgivare i FFC. Det handlade också att hålla sig informerat om regeringens planer om regionalpolitik och specielt om social- och hälsovårdsreformen.
I Tammerfors har vi hamnat i en situation där arbetslösheten har i åratal varit otroligt dyster. Delvis beror det på strukturförändringen. En del av våra arbetslösa saknar de kunskaper som nu krävs i arbetslivet. Men arbetslösheten beror också på det, att Tammerforstrakten inte har kunnat locka eller skapa nya investeringar. Pä dethär området måste vi kämpa kraftigt. Specielt bekymrad är jag att ungdomar inte får ens sina första jobb. Det lyder lätt till utslaget liv, om man i åratal bara måste stanna hemma utan kontakter till arbetslivet, studielivet eller hobbyn. Saknar man inkomster, betyder också, att man inte kan göra så mycket man ville.
Tammefros har varit en märkvärdig utbildningsstad. Det vill vi säkert behålla. Vi är också stolta över vår kulturella stad, med flera teater, stadsorkestern (filharmonin), biblioteket och museeverket. Jag vill att vi stöder också nya grupper och ger dom utrymme gratis eller på minimum hyra.
Det såm jag älskar mest i min hemstad är naturligtvis Pispala, där vi bott redan över 30 år. Pyynikki åsen är specielt med vytornet och dom berömda bullar (sockerdonitser). Pyynikki åsen är nära bindat med den södra parken (Eteläpuisto), som jag vill hålla som park. Staden behöver lungor. Kanske någon officiell byggning kunde byggas dit, Jag tycker, att vi borde ha en bastu också vid Pyhäjärvi, liksom vi har Rauhaniemi och Kauppi vid Näsijärvi. Båda så populära, att man nästan måste sto där. Våra internationella gäster har också hittat dessa bastun. Det betyder, att bada bastu är en sak, som även turisterna söker i Tammerfors. En upplevelse, som man inte kan hitta annanstans mitt i staden: att sitta i lung och ro och bara vila och njuta.

Jätä vastaus