Jääpuisto Särkänniemeen

Talvi on upeaa aikaa. Voi hiihtää, luistella, lasketella, käýdä avantosaunassa. Aika ei tahdo riittää kaikkeen ihanaan tekemiseen, joita kunnon talvi tarjoaa. Onneksi sentään saamme monen vetisen talven jälkeen nyt nauttia kunnon pakkassäästä.

Lauantaiaamuna työhön mennessäni huomasin harjun päältä Näsijärvellä mielenkiintoisen kiemuran. Voiko olla totta: Nyt on vihdoin avattu  retkiluistelurata. Sitä piti heti sunnuntaiaamuna lähteä kokeilemaan. Vähän oli jään pinta vielä röpeläistä ja lumimöykkyjä oli matkan varrella, mutta tunne on uskomattoman upea, kun heti kaupungin rannasta voi lähteä kiitämään luistimilla ja edessä on kaukana siintävä Näsijärven horisontti. Heti kun kääntää selkänsä Näsinneulalle, on tunne kuin olisi erämaassa.

Tampereen pitäisi käyttää tätä matkailuvalttia. Särkänniemen rantaan sopisi hyvin talvinen ”puuhapuisto” perheille. Liukumäet ja napakelkat lapsille, jäänveistotapahtumia taitelijoille, kaakaokahvila ulkoilijoille.

Kuopiossa on ice-maraton vuosikaudet vetänyt väkeä ympäri maailmaa, Jyväskylä hyödyntää talvea ja tarjoaa kaupunkilaisille liikunnan iloja. Miksi ei Tampere kehittäisi myös talvista imagoaan. Tämä on hyvä alku.

Kanssani ensimmäisten jäädalla kiitäjien joukossa oli jo pari perhettä lapsineen. Tarvetta on, tervetuloa, talvinen aktiiviliikkujan Tampere! Ideoitani saa vapaasti jalostaa.

Jätä vastaus