Auli Korhonen luottamusmiespäivillä: Teva vaatii tuntuvia korotuksia

Teva haluaa tuntuvat korotukset

Tekstiili- ja vaatetustyöväen liitossa odotetaan tuntuvia palkankorotuksia syksyn tuloneuvotteluissa.

– Alallamme on useita yrityksiä, joiden tuloskunto on huippuluokkaa. Haluamme että se näkyy myös työntekijöiden palkoissa. Palkkavaatimuksia ei voi mitoittaa heikoimman tuottavuuden mukaan, puheenjohtaja Auli Korhonen sanoi lauantaina liiton luottamusmiesten neuvottelupäivillä Tampereella.

Pienten ja keskisuurten yritysten näkymät ovat kirkastumassa, ja Auli Korhonen muistutti, että heikoimpien yrityksien palkanmaksukykyä edistäisi työvaltaisille aloille esitetty sosiaalimaksujen ja muiden palkan sivukulujen keventäminen.

– Tähän on mahdollisuuksia vain keskitetyn ratkaisun kautta, ja siinä on yksi syy, miksi Teva toivoo tupoa.

Auli Korhonen kantaa huolta pitkäaikaistyöttömistä, joita liiton naisvaltaisessa jäsenistössä on satoja.

– Heidät pitäisi saada pois kortistosta eläkkeelle tai töihin työministeri Tarja Filatovin esittämien tukipakettien avulla. Yhteiskunnan välinpitämättömyys on pakottanut heidät sopeutumaan niukkaan toimeentuloon ja ajatukseen, etteivät kelpaa mihinkään. Monilla ei ole ollut työtä yli kymmeneen vuoteen, vaikka osaamista kyllä olisi. Heidät on mitätöity ja alistettu anojiksi, Auli Korhonen paheksui.

Teva on esittänyt irtisanomisaikojen pidentämistä ja korvausten korottamista keskieurooppalaiselle tasolle.

– Esimerkiksi Itävallassa irtisanomiskorvausten osuus kokonaistyökustannuksista on 18-kertainen Suomeen verrattuna. Jos meillä joukkoirtisanomisten yhteydessä olisi ollut uhkana edes likimain samanveroiset korvaukset, olisivat alamme nykyisin Baltiassa sijaitsevat työpaikat kenties edelleen Suomessa, Auli Korhonen arvioi.

Jätä vastaus