EU-rahoitusta työelämän hankkeisiin

Kaivataanko työpaikalla ammattitaidon ja osaamisen päivitystä? Miten nuorten polkua työelämään voitaisiin helpottaa? Kuinka varautua työvoiman ikääntymiseen? Millä keinoin vahvistaa ja pidentää työuria?

Työntekijöiden arkea parantaviin hankkeisiin voi hakea EU-rahoitusta. Tärkeimmät rakennerahastot ovat Euroopan sosiaalirahasto ESR ja Euroopan aluekehitysrahasto EAKR. Kauden 2007–2013 aikana nämä rahoittavat erilaisia kehittämishankkeita Suomessa yhteensä 1,7 miljardilla eurolla.

Suomalaisia palkansaajia ESR-komiteassa edustava SAK:n erikoissuunnittelija Auli Korhonen kannustaa ay-väkeä rohkeasti hakemaan rahoitusta.

– Nyt on aika pistää ideointitalkoot pystyyn ja katsella lähiympäristöä sillä silmällä, miten jokapäiväistä työelämää voitaisiin kehittää, Korhonen kannustaa.

– Meidän jäsenemme ovat usein turhan vaatimattomia ja kokevat hanketoiminnan vaikeaksi. Usein parhaat ideat kuitenkin lähtevät kentältä, tavallisen ihmisen arjesta, Korhonen sanoo.

Hankeideoista kannattaa keskustella oman ammattiliiton tai maakuntien yhteistyöryhmien kanssa.

– Myös minuun SAK:n toimistolla voi olla yhteydessä. Mietitään yhdessä, mistä löytyisivät kumppanit viemään hanketta eteenpäin, Korhonen kehottaa.

Jos hanketoiminnan pyörittäminen oman liiton voimin tuntuu liian haasteelliselta, verkostoitua voi vaikkapa oppilaitosten kanssa.

– Niissä on paljon hanketoiminnan osaamista, Korhonen vinkkaa.

Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää maalis–toukokuussa EU-rahoituksesta tietoiskuja eri puolilla maata. Tilaisuudet on tarkoitettu järjestöjen ja yritysten edustajille. Korhonen kehottaa liittoja sopimaan keskuudessaan, kuka menee paikalle. Tilaisuuksissa on mahdollisuus jalostaa omaa hankeideaa ja saada ohjeita etenemiseen. Samalla voi välittää toiveita viranomaisille.

Tietoiskut ESR-rahoituksesta:

3.3.2010 Oulussa

10.3. Jyväskylä

12.3. Lahti

16.3. Pori

18.3. Seinäjoki

23.3. Kokkola

24.3. Vaasa

13.4. Mikkeli

14.4. Kuopio

15.4. Kajaani

16.4. Joensuu

20.4. Kouvola

28.4. Tampere

4.5. Turku

6.5. Rovaniemi

20.5. Helsinki

Lisätietoja:Linkki TEMin tiedotteeseen www.rakennerahastot.fi

Jätä vastaus