Tampere, osaajien kaupunki

Tampereella on osattu kutoa kankaita, kehrätä lankaa, ommella vaatteita, valmistaa kenkiä. On osattu tehdä paperikoneita ja viiroja niihin. Osataan tehdä kivenmurskaimia, muuntajia, bio- ja tietotekniikkaa. Koulutus ja monipuolinen osaaminen ovat jatkuvasti kehittyvän Tampereen tunnusmerkkejä. Osaamiskeskus, korkeakoulut, laadukas aikuiskoulutus ja monipuolinen kulttuuritarjonta ovat ylpeytemme.

Osaamista on vaalittava alusta lähtien. Perusopetuksen ja erityisopetuksen laatu on turvattava.Yhtään nuorta ei saa päästää syrjäytymään.

Mahdollisuus turvattuun työhön ja ammattitaidon jatkuva kehittäminen on tehtävä kaikille mahdolliseksi. Tässä suunnittelussa ei saa unohtaa maahanmuuttajia. Tarvitsemme nyt ja tulevaisuudessa myös heidän osaamistaan.

Kaavoituksella ohjataan niin asumista, liikennettä kuin työpaikkojen sijoittelua. Alueiden kehittäminen entistä viihtyisemmiksi, kävelijöiden ja pyöräilijöiden liikkumisen helpottaminen ja joukkoliikenteen tarjonnan lisääminen vaativat määrätietoista ja napakkaa asioihin tarttumista.

Tampereelta kulkee liki parituhatta ihmistä töissä Helsingissä – minä muiden mukana.

Tämä osaamispotentiaali olisi varmasti mielellään kotikaupungin käytettävissä. Säästettäisiin ihmisiä ja kehitettäisiin Tampereesta entistäkin osaavampi.

Olen valmis tarttumaan toimeen myös kotikuntani asioissa.

Jätä vastaus